De aantrekkingskracht van de coltrui

Hoewel het model al vele jaren bestaat is de coltrui de laatste jaren populairder dan ooit. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat een aantal krachtige mannen dit model veel hebben gedragen. Daardoor heeft de coltrui aan uitstraling gewonnen. Toch is het interessant om eens te kijken wat dan precies die aantrekkingskracht van de coltrui is. Dit komt onder andere door de veelzijdigheid die de trui heeft. Het is namelijk een model dat bij veel gelegenheden gepast is en met veel andere kledingstukken gecombineerd kan worden tot een goede outfit.

Rustgevend en klassiek
In de eerste plaats is de uitstraling van een coltrui rustgevend. Dat komt omdat het model als klassiek wordt ervaren. Dit geeft dus bijvoorbeeld een uitstraling van vertrouwen wanneer hij door een leider wordt gedragen. Het is een trui die goed in een zakelijke outfit past. Zelfs wanneer hij met wat meer casual kledingstukken zoals een gewone spijkerbroek wordt gecombineerd wordt. Al is het in zakelijke situaties misschien wel beter om bijvoorbeeld voor een pantalon en een colbert te kiezen. Dit is dan ook de kracht van de coltrui omdat hij hier moeiteloos in opgaat als zakelijk kledingstuk.

De pasvorm
Wat daarnaast een belangrijke factor is, is de pasvorm van de coltrui. Doordat hij als gegoten om het lichaam kan zitten is het een goed kledingstuk om zelfvertrouwen mee uit te stralen. Waar andere truien nog weleens enigszins wijd kunnen uitvallen en daardoor de houding van de drager ervan enigszins doen verdwijnen is dit met een coltrui zelden het geval. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je als man ook wel een zakelijke en zelfverzekerde houding kunt aannemen. Al zal het één het ander versterken. Door de trui ontstaat meer zelfvertrouwen en door meer zelfvertrouwen ziet de trui er beter uit.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.