Het verschil tussen een trui en een sweater

Voor veel kledingstukken zijn specifieke namen voor variaties bedacht. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij truien. Denk aan de crewneck, de hoodie of de cardigan. De meeste mensen weten wel wat de verschillen tussen al deze soorten modellen zijn. Waar echter wel vaak verwarring over bestaat is het verschil tussen een trui en een sweater. De termen worden dan ook nogal vaak verwarrend door elkaar gebruikt. Toch zijn er een flink aantal verschillen aan te merken. Wie een trui zoekt en vervolgens om een sweater vraagt kan weleens flink teleurgesteld worden.

Wat is een trui
Een trui is over het algemeen de meer stijlvollere variant van het winterse kledingstuk. De gebreide versie is een goed voorbeeld hiervan. De trui wordt bijvoorbeeld gedragen naar officiële gelegenheden of thuis, op school of op het werk op winterse dagen. Ze zijn vaak uit één stuk, dus zonder sluiting voor of achter. De trui is over het algemeen modieus te noemen en is er in heel veel soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan de pullover. Hij is vaak in de zomer net zo geschikt als in de winter. De betere designers hebben truien in hun collectie.

Wat is een sweater
De sweater heeft net als de trui een flinke geschiedenis. Ook dit kledingstuk is al meer dan een eeuw in omloop. Toch is het pas van de laatste decennia dat de sweater in het straatbeeld te zien is. Voordien was het een kledingstuk dat alleen op sportvelden terug was te zien. De sweaters zijn dan ook meer vergelijkbaar met andere items van badstof. Ze zijn gemaakt om in te zweten, dit verklaart ook de naam die eraan gegeven werd. Sweaters zijn iets meer modern te noemen en worden vaak ook op een andere manier gedragen. Daarnaast wordt de sweater vaak gebruikt om bijvoorbeeld prints op te drukken.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.