Soorten materialen heren truien

Heren truien zijn gemaakt van allerlei soorten materiaal. De populairste materialen heren truien zijn natuurlijk katoen, wol en kasjmier. Er zijn wel 100 heren truien online te vinden, maar welk soort materiaal past nou het beste bij jou? Hieronder wat meer uitleg over de populairste materialen van dit moment.

Katoen

katoen-plant
Katoen is een zachte vezel die aan een katoenplant groeit. De vezels worden gesponnen tot draden en eventueel bewerkt. Hierna wordt het luchtdoorlatend en een zacht textiel. Van dit materiaal wordt de trui gemaakt. Katoen is een zeer waardevolle vezel. De eigenschap van katoen is dat het heel erg huid vriendelijk is. Ook is er maximale vocht opname en is katoen vrij immuun. Katoen is ook vrij kreukgevoelig. Tegenwoordig bestaat er ook kreukvrij katoen! Bij truien is het vaak niet het geval dat ze kreuken maar bij overhemden vaak wel. Tegenwoordig bestaan er ook strijkvrije overhemden.

Wol heren truien

Wol is een van de oudste en bekendste weefsel van een textielvezel en bestaat uit de vacht van dieren. Meestal komt de wol van een schaap. Je hebt verschillende soorten wol zoals kunstwol, scheerwol, plootwol en scheurwol. Wol is een hele goede isolator. Ook blijft wol erg lang mooi en in goede conditie. Het is vuil afstotend en als wol in aanraking komt met water absorbeert hij dit niet meteen. Kortom heeft wol heel veel goede eigenschappen.

Kasjmier

Kasjmier is ook wol, alleen dan afkomstig van een geit. Kasjmier is een van de duurste wol soorten en wordt hierdoor vaak verweven met andere soorten wol zodat het wel betaalbaar blijft. Alleen de onderste laag van het wol van de geit wordt gebruikt voor Kasjmier en dit is zo’n 150 gram wol per geit. Kasjmier heeft de eigenschap dat je het bij elke temperatuur kan dragen. Op een koele zomeravond maar ook in de winterkou.