Van welk materiaal zijn herentruien gemaakt?

Een herentrui is meestal gemaakt van acryl. Dit is kunstmatig gefabriceerde wol. Deze komt dus niet van schapen of andere dieren. Het grote voordeel van acryl is dat het erg goedkoop is en in veel kleuren verkrijgbaar. Het wordt gemaakt in massaproductie en de truien die hiervan gemaakt zijn, zijn vaak redelijk goedkoop. Deze wol gaat op zich redelijk lang mee, alles valt of staat met verstandig wassen van je kleding, Acryl kan doorgaans iets warmer worden gewassen dan wol zonder dat je bang hoeft te zijn dat de trui krimpt. Dit is een groot voordeel want apart wassen op een speciaal wol programma met de wasmachine, of op de hand, is dan niet nodig.

Een trui van echte wol
Kies je voor een trui van echte wol dan hangt daar ook een prijskaartje aan. Dit product is immers veel schaarser dan acryl. Het voordeel van wol is dat het vormvast is en zeer comfortabel draagt. Het nadeel is dat je het voorzichtig moet wassen. Als je wol te warm wast dan krimpt het en kun je de trui of het vest niet meer dragen. Het is verstandig om een wollen trui dan ook altijd of op de hand te wassen of met een speciaal fijnwas- of wol programma met de wasmachine. Ook het gebruik van een speciaal wasmiddel voor wollen kleding is aan te raden. Zo zorg je ervoor dat je trui langer mooi en goed in model blijft.

Ideaal voor de zomer: de katoenen trui
Katoen is vaak veel dunner dan wol. Ook hier worden truien van gemaakt. Dit zijn vaak truien die buiten het winterseizoen worden gedragen omdat ze dunner zijn dan wollen truien. Je kunt een katoenen trui prima combineren met een overhemd of shirt met korte mouwen. Ideaal voor de dagen dat het nog te fris is voor korte mouwen, of voor ’s avonds als de zon is ondergegaan en je toch nog even buiten wilt zitten. Dan is een trui van katoen een prima kledingstuk.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.