Zuivere heren truien van kasjmier

Een bekend materiaal waar truien van worden gemaakt is kasjmier, ook wel als cashmere geschreven. Kasjmierwol komt van een geitsoort, die ook de naam Kasjmier draagt. En toepasselijk komt deze geit oorspronkelijk uit het gebied Kasjmir, wat op de grenzen ligt van India, Pakistan en China. Kasjmier is een zeer fijne en soepele stof, dat wordt gewonnen uit de ondervacht van de geit. Als je het allerbeste kasjmier wilt maken, dan moet je de haren hebben van de nek en kin van de geit. Per keer levert een geit 150 gram kasjmierwol op. Om genoeg wol te krijgen om een hele trui te maken moet je vier jaar wachten op een geit.

Betaalbare kasjmiertruien van Repeat

Een bekend merk dat zich specialiseert in kasjmier kleding is Repeat. Repeat staat voor 100% kasjmier voor betaalbare prijzen en hoge kwaliteit. Zo ook hun truien. In 1995 was Repeat een van de eerste merken die dit aanbood. Hun kleding is modieus, tijdloos en is makkelijk te combineren. Maar wat zij nog belangrijker vinden is een mode die de huid verwent. De truien komen in verschillende vormen en halzen. De kleuren in dit assortiment zijn diverse, beginnende bij neutrale kleuren tot aan opvallende kleuren als blauw en rood. Dus voor een betaalbare luxe trui staat Repeat voor je klaar.

De eigenschappen van kasjmier

Een kasjmier trui voelt niet alleen zacht aan op de huid. Kasjmier staat erom bekend een goede isolerende eigenschap te hebben. Drie keer beter dan gewoon schapenwol. Het houdt je warm in de winter en in de zomer houdt het je koel. Kasjmier heeft ook de eigenschap dat het niet kriebelt, zoals bij andere wolsoorten. En omdat het ook een soepele stof is, zal een kasjmieren trui precies om je lichaam vallen en met iedere beweging gemakkelijk meebewegen.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.