Zomertruien

Een trui lijkt echt zo’n typisch winter kledingstuk, maar toch vragen de Nederlandse zomers met regelmaat om een trui. Dan niet meteen de dikke wollen exemplaren, maar een fijn dun gebreid truitje voor over een overhemd of t-shirt is een hele fijne basic om altijd bij de hand te hebben. Al is het maar voor de frisse zomeravonden.

Zomersokken

De zomertruien zijn van katoen en daardoor niet zo warm als een wollen trui. Datzelfde zien we ook bij sokken. In de zomer draag je vaker katoenen sokken dan de wolmengsels die juist in de winter zo fijn zijn. Katoenen sokken ademen en houden de warmte niet vast zoals wol, bovendien absorbeert katoen ook vocht dus dat draagt wel zo prettig. Katoenen sokken zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Zo zijn er de dunne kniekousen die mooi staan onder een pak of geklede outfit zodat er geen bloot stuk been tevoorschijn komt als je gaat zitten. De gewone sokken komen tot net onder de kuit en worden het meeste gedragen.

De sneaker is niet meer weg te denken uit het modebeeld en daar horen ook weer eigen sokken bij. Het staat niet zo heel charmant als er nog een hele sok boven een sneaker uitkomt en daarom zijn sneakersokken altijd kort. Zo kan je kiezen voor de sokken van Falke of Burlington die net boven de schoen uitkomen, of voor de onzichtbare variant die je niet ziet maar waar je wel de voordelen van een sok aan je voet hebt. Je voeten zijn in de zomer toch al gevoeliger als het warm is en dan zijn de kleinste oneffenheden vaak al aanleiding tot een ongemak waar je de hele dag last van hebt. Goed zittende sokken zorgen ervoor dat je de hele dag zorgeloos doorkomt, juist als het mooi weer is is dat zeker een aanrader!

Dit bericht is geplaatst in Truien. Bookmark de permalink.