De trui voor de moderne man

Als man een trui dragen is voor een bepaalde groep mannen not done. Die krijgen visioenen van Jan de Hoop en Mart Smeets die steevast gehuld in een opvallende trui op televisie verschijnen. Het is dan ook hun handelsmerk geworden. Maar veel mannen gruwen bij het idee. Een trui hoort niet, zeker niet naar je werk. Die draag je alleen als je thuis op de bank voetbal kijkt of als je aan het klussen bent. Maar  toch kan een trui heel modieus zijn.

Heren truien in allerlei uitvoeringen
Een heren trui kan gemaakt zijn van comfortabele katoen. Maar je kunt ook kiezen voor een trui van lamswol of zelfs kasjmier. Dan hebben we het over truien met een wat hoger prijskaartje, maar je kunt er wel prima mee voor de dag komen. Zelfs heren die in hogere kringen vertoeven dragen deze truien. Misschien niet als ze op kantoor zitten of een formele bespreking hebben, maar thuis wel en ook bij een wat minder formeel onderonsje met zakenpartners. Zelfs leden van de koninklijke familie dragen truien als ze geen officiële verplichtingen hebben. Sterker nog, Koning Willem-Alexander verschijnt gerust met een trui aan als er een fotoshoot plaatsvindt in de tuin van zijn woning met zijn vrouw en de prinsessen. Dus als de koning een trui mag dragen, dan mag iedereen dat.

De trui is bezig aan een comeback
De trui voor heren is bezig aan een ware comeback. Was het enkele jaren geleden nog een uitzondering, tegenwoordig zie je steeds meer mannen die een trui dragen en zich er lekker in voelen. En waarom ook niet. Truien voor heren zijn modieus en stijlvol en daar is dus niets mis mee. Draag gerust een trui waar jij je lekker in voelt, je valt er in veel gevallen zeker niet mee uit de toon.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.